BAK

december 22. - január 20.

2008. év

Légy üdvözölve 2008-ban Bak!

Ez az év együttműködésről és a változásról fog szólni. Amint a változások bekövetkeznek, felfedezed, hogy az együttműködés sokkal messzebbre visz téged mint a konfrontáció. A Jupiter a növekedés és a siker bolygója a tavalyi év vége felé lépett be a jegyedbe, és folytatja tovább áthaladását a Bakban. Mindenféle pozitív gyarapodást fogsz tapasztalni életedben. Ha pl. családot szeretnél alapítani, akkor az idei év lehet az, amelyben ez ténylegesen megtörténik. Egyéb lehetőségek: egy költözés, egy új karrierút, egy jobban fizető állás, egy előléptetés…érted, miről van szó. Január 25-én a Plútó belép jegyedbe; ez egy döntő fontosságú áthaladás lesz. A Plútó a legkülsőbb bolygó, az mozog a leglassabban, és hosszú áthaladás a jegyeden - 2024-ig lesz benne - mélyreható és maradandó változásokat eredményez életedben. Az elmúlt évek során a Plútó a Nyilason és tizenkettedik házadon haladt keresztül, ezáltal sok rejtett dolog került a napvilágra életedben. Az ezen évek alatt megtapasztalt helyzetek némelyike újból előjöhet, amikor a Plútó retrográd irányba fordul és visszamozog a Nyilasba az év során. November 26-ra azonban végleg a jegyedbe lép.

Míg a Plútó ki - és belép jegyedben a Jupiter a jegyedben valamifajta védelmet és szerencsét biztosít. A Jupiter ezt követően 12 évig nem fog többet a jegyedben tartózkodni, szóval használd ki jól! A Szaturnusz 2007 őszén lépett a Szűzbe, és jelenleg kilencedik házadban áll - a világnézeted, a felsőoktatás, a külföldi utazások és idegen kultúrák, a spirituális meggyőződések, a publikálás, valamint a törvény házában. Ez az áthaladás stabilitást és struktúrát hozhat életedbe, elsősorban a tekintetben, ahogyan életedre tekintesz. Vállalkozásod, vagy terméked külföld felé terjeszkedhet az idei évben, esetleg külföldre költözhetsz, vagy többet utazol majd külföldre, mint általában. Az Uránusz, a hirtelen, kiszámíthatatlan események bolygója, folytatja útját a Halakban és harmadik házadban. Ez az áthaladás kiszámíthatatlanságot és váratlan eseményeket eredményezhet szomszédságoddal, közösségeddel, ill. testvéreiddel és rokonaiddal fennálló kapcsolataiddal összefüggésben.

Mielőtt még pánikba esnél, tudd, hogy az Uránusz ebben a pozícióban van már 2003 tavasza óta, szóval ez semmi újdonságot nem jelent számodra! A Neptunusz továbbra is a Vízöntőn és második házadon halad keresztül, 1998 óta folyamatosan. Mivel a Neptunusz a magasabb rendű inspiráció, valamint az illúziók bolygója, lehet, hogy nem olyannak fogod látni pénzügyi helyzetedet vagy értékeidet, mint amilyenek azok valójában. Ugyanakkor elképzelhető, hogy képes leszel ideáljaidból megélni valamiféleképpen.

Ideális időszak a szerelemre.

Jelöld meg a január 24-e és február 16-a közé eső időszakot, amikor a Vénusz a jegyedben lesz! Romantikus éned szárnyalni fog. Mások sokkal kedvezőbb színben fognak látni. Sokkal magabiztosabbnak érzed majd magad. Kiváló tartaléknapok kínálkoznak még a romantikára a május 24-e és június 17-e közötti időszakban, amikor a Vénusz a szerelem ötödik házán halad át és gyönyörű szöget zár be a Napoddal. További kitűnő napok a románcra: a május 11, és 13., valamint szeptember 3. és 5. közötti időszak, amikor a Nap és a Jupiter egymással szemben helyezkednek el és kellemes energiaáramlás tapasztalható közöttük.

Ideális időszak a karrierrel kapcsolatos döntésekre.

A karriereddel kapcsolatos döntéseket augusztus 30. és szeptember 22. között hozd meg, amikor a Vénusz tizedik, a karrieredet jelképező házadon halad keresztül. Ez szakmai szempontból meglehetősen gondtalan időszak lesz. Valójában oly annyira jól mennek majd a dolgaid, hogy hajlamos lehetsz pihenni. Ne tedd! Sokat fogsz utazni. A kommunikáció szintén alapvető fontosságú lesz.