BAK

december 22. - január 20.

2011. év

Az utóbbi pár évben már rengeteg változást éltél át – és ennek még nincs vége. Az átalakító Plútó 2008. november 26-án kezdte meg a folyamatot, amikor az ambiciózus Bakba lépett,de a metamorfózis nem zárul le, amíg 2023-ban el nem hagyja a jegyedet. A megújító Plútó még tizenkét éven át jeges léptekkel halad a személyiséged I-es házában, s lerombolja, majd újjáépíti életed minden szegmensét. Még nem látod a folyamat végét, amikor a hernyóból pillangó lesz, azt viszont ösztönösen tudod, mikor hagyd el a bábot. A hatalmas változást vezérlő fejlődés tavaly megtorpant, amikor a korlátozó Szaturnusz kvadrátba került a Plútóval. Idén a haladást a derék Jupiter is támogatja, amikor június 4-én a föld-elemű Bikába lép, majd harmonikus trigont alkot a Plútóval július július 7-én, október 28-án és 2012 március 13-án. Ennek ellenére lesznek meglepetések. A nyughatatlan Uránusz elhozza a változás szelét, amikor március 11-én az úttörő Kosba és az alapjaid IV-es házába lép. Bár a sokkoló Uránusz-Plútó kvadrát 2012-2015-ig nem válik pontossá, a nyáron épp elég közel kerülnek egymáshoz ahhoz, hogy váratlan változást hozzanak családi fronton. Ez felboríthatja a magánéletedet, és ízelítőt ad a jövőből.

A Szaturnusz 2009. október 29-én lépett a diplomatikus Mérlegbe és a karriered X-es házába, ahol 2012. október 5-ig marad. Ez alatt az idő alatt az uralkodó bolygód növekvő szakmai feladatok teljesítésére ösztönöz. Talán még sikeresebb leszel, mint amire számítasz, ami keményebb munkára sarkall, és feszültséget okozhat a magánéletedben. De az is lehet, hogy gyakorlatias számításokkal csökkentheted rendíthetetlen ambíciódat, és rövid távú nyereség helyett hosszú távú előrelépés lesz a jutalmad. Március 28-án az optimista Jupiter és a realista Szaturnusz végső szembenállása – utoljára a tavaly kezdődött sorozatból – a szakmai és családi felelősség egyensúlyát érintő megoldatlan problémákkal szembesít.

Ebben az évben szívből jövő szavakkal régi sebeket gyógyíthatsz be. Tizennégy évnyi tartózkodás után a materialista 2-es házadban a spirituális Neptunusz a Halak ápoló vizeibe csobban április 4. és augusztus 4. között. Látogatása a kommunikációd 3-as házába megszünteti a merev gondolkodást és megadja a kapcsolataidban használt alaphangot az elkövetkező évekre. A gyógyító Chiron szintén a Halakba lép február 8-án, ahol hét évig marad, és megerősíti azon igényedet, hogy beépítsd mindennapjaidba a spiritualitást. A Bak lényeges jellemvonása, hogy kézzelfogható célokat valósít meg, most azonban olyan területekre vándorolsz, amelyek gazdagítják a lelkedet és erősítik a testedet, még ha nincs is azonnal szemmel látható, praktikus nyomuk az életedben.