BAK

december 22. - január 20.

2012. év

Rossz szokásaid megváltoztatásától és kiaknázatlan forrásaid feltárásáról szól az idei év, a folyamatot az átható Plútó hosszú, lassú mozgása fémjelzi a jegyedben. Ez az életedet átrendező tranzit 2008. november 26-án kezdődött, és 2023-ig érezteti átalakító hatását. Bátor önismereti utazásod meglepetésekkel szolgálhat, amikor a kiszámíthatatlan Uránusz kvadrátot alkot június 24-én és szeptember 19-én a Plútóval, majd 2015.március 16-ig még megismétlődik öt alkalommal. A fontos változások azonban először fel sem tűnnek, miközben megkérdőjelezed a világban elfoglalt helyedet, illetve a céljaidat. Mielőtt felrúgnád a fontosabb megállapodásaidat vagy újakat kötnél, elemezd ki szokatlan ötleteid és érzéseid kavalkádját, amelyek megváltoztathatják az önmagadról alkotott képet.

Október 5-étől jelentős fordulatra számíthatsz az életedben, amikor a felelősségteljes uralkodó bolygód, a Szaturnusz, elhagyja a szívélyes Mérleget és a karriered X-es házát, hogy belépjen a szenvedélyes Skorpióba és a csoportok 11-es házába. A teher, amit azóta cipelsz a válladon, amióta a Szaturnusz 2009. október 29-én belépett a kötelességtudó X-es házába, tiszteletet ébreszthet másokban, illetve megrendítheti a szakmai előmeneteledet. A Szaturnusz belépése a 11-es házadba ugyanakkor inkább együttműködést javasol, mintsem hogy magányos harcosként fusd a köröket, ahogy azt az elmúlt három év során tetted. A Skorpióban járó látogató Szaturnusz ellenálló csapattársakkal, munkatársakkal és barátokkal áldhat meg, akiknek az érzelmei összekuszálhatják a kapcsolatodat. Ám ez a tranzit meg is erősítheti egy adott szervezetben betöltött pozíciódat, révén, hogy könnyen felismered mások készségeit, és képes vagy azokat hatékonyan alkalmazni. A megbízható Szaturnusz harmonikus trigonja az idealisztikus Neptunusszal október 10-én, illetve 2013. június 11-én és július 19-én összhangba hozza a valóságot a képzeleteddel, hogy valóra válthasd az álmodat.

Az optimista Jupiter az önkifejezés 5-ös házából június 11-én átlendül a szolgálat 6-os házába, és felhívja figyelmedet bizonyos módszerek csiszolására, valamint a kreatív ötleteid megvalósításához szükséges készségek továbbfejlesztésének szükségességére. A Jupiter az érzéki Bikában bolyong az év első felében, és az élvezetek fontosságára hívja fel a figyelmedet. Az ártatlan játékosság és önmagad gyerekes kényeztetése arra emlékeztet, mennyire édes is az élet, és hogy miért is éri meg szorgalmasan dolgozni. Ez koránt sem menekülés a valóság elől, mindössze az élet örömteli ünneplése. Végül a terjengős Jupiter július 20-án és október 15-én feszült vitába keveredik a korlátozó Szaturnusszal, ami féken tarthatja az ambícióidat, és 2013. május 20-ig e fényszög harmadik és utolsó visszatéréséig finomításokra késztethet hosszú távú terveidet illetően.