BIKA

április 21. - május 20.

2012. év

Nagy tervekkel és lelkesedéssel kezdődik számodra az év, a jövő tele van ígéretekkel. A szerencsés Jupiter 2011 második felét a te jegyedben töltötte, és magánéletedben elvetette a remény magvait. Haladása azonban lelassult 2011. augusztus 31-ére, amikor retrográdba fordult. Aztán december 25-én ismét megindult előre, ezért az újévet optimizmussal telve várod, készen arra, hogy valóra váltsd álmaidat. Nagy fordulatszámon pörögve vágsz neki az évnek, de január23.-án lassítani kényszerülsz, mikor a Mars, a kezdeményezés bolygója az önkifejezésedet uraló 5-ös házadba érve retrográdba fordul. A kreatív tervek feltehetően parkoló pályára kerülnek és egy időre a romantikus impulzusokra is immúnissá válsz. Meg kell állnod egy picit, hogy elintézd függőben lévő ügyeidet, mielőtt a Mars ismét direktbe fordul április 1 3.-án.

Ne hagyd, hogy türelmetlenség legyen Úrrá rajtad mert kiigazításaid hosszú távon meghozzák majd a várt eredményt. Még ha biztos vagy is benne, hogy helyes úton jársz szerelmi, szakmai vagy pénzügyi dolgok terén, ez a kis kitérő talán Új, m ég ígéretesebb utakat nyithat meg előtted. Higgy önmagadban, és rá fogsz jönni, hogy a “nem most azonnal” nem egyenlő azzal hogy “soha” Mint a jó bornak, neked és az ötleteidnek is időre van szükségetek van ahhoz, hogy összeérjetek.

A Jupiter június 11-én belép a jókedvű Ikrek jegyébe és az erőforrásokat uraló 2-es házadba. Itt tölti az elkövetkező tizenkét hónapot, újabb és újabb ötletekkel bombázva azzal kapcsolatban, hogyan növelhetnéd bevételeidet. A megtollasodás egyik titka ebben az időszakban az, hogy fejlesztened kell már meglévő készségeid, és új csatornákat kell keresned, amelyek a pénzhez vezetnek. Pár ezer forint első ránézésre nem tűnik soknak, de ha sikerül folyamatosan szert tenned rá, a sok kicsi előbb-utóbb valóban sokra megy. Az anyagi gyarapodás másik kulcsa az, hogy hajlandó legyél olyan feladatokat is elvállalni, melyekre elsőre talán nem érzed magad alkalmasnak. Idén nem kell szakértőnek lenned ahhoz, hogy több pénzre tegyél szert, szerteágazó tehetséged ezúttal többet ér, mint ha egyetlen készség elmélyítésére koncentrálnál.

Keményen dolgozol p árkapcsolatod harmonikussá tételén, hála a méltóságteljes Szaturnusz jenlétének az alkalmazkodó Mérleg jegyében, illetve annak, hogy a bolygó 2010 nyara óta az alkalmazkodást is uraló 6-os házadban tartózkodik. Október 5-én azonban a Szaturnusz, a nagy vizsgáztató belép a Skorpió jegyébe és a párkapcsolatodat uraló VII-es házadba, ami új korszak kezdetét jelzi majd a magánéletben, mind szakmai téren. Tanoncéveid véget érnek, itt az ideje, hogy tekintélyedet kihasználva új alapokra helyezd kapcsolataidat, úgy szövetségeseddel, mint ellenségeddel. Igen, jó dolog jónak lenni, és általában igyekszel kompromisszum késznek mutatkozni, ha másokkal kerülsz kapcsolatba. Ez a bolygóállás azonban azt sugallja, hogy érzelmileg jobban bele kell folynod a dolgokba. Sajnos a Szaturnusz felszínre hozza régi kétségeidet és félelmeidet, ami aláássa önbizalmadat, és kételkedni kezdesz benne, hogy képes vagy megszerezni azt, amit akarsz. Szerencsére tudatosulnak benned ki nem mondott igényeid és vágyaid, és most képes leszel nyíltabban és érthetőbben kifejezni azokat.