HALAK

február 21. - március 20.

2012. év

A sodródás, mint olyan, nem életforma számodra. Ennél sokkal tartalmasabb életre vágysz. Érzékeny napjegyed a híd az anyagi és a spirituális világ között, mely hol isteni magasságokba emel, hol kiábrándít. Az idei év első felében lehetőséged nyílik csökkenteni a valós és az ideális dolgok közti szakadék mélységét, amint mindennapi teendőidet áthatja a hit és a képzelőerő. Ezáltal visszanyered mind az emberiségbe, mind önmagad erejébe vetett hitedet. Jegyed uralkodó bolygója, a bölcs Jupiter 2012-ben a Bikából és a közvetlen környezet 3-as házából indul. E hatalmas bolygó a leghétköznapibb tevékenységedet is jelentőséggel ruházza fel, a legapróbb cselekedetek is mélyebb értelmet nyernek. Hétköznapi beszélgetésekben is felsejlenek kincset érő igazságok, amint megérzéseidre hallgatva felfedezed a szavak mögött rejlő mélyebb üzeneteket. Június 11-én, amikor a Jupiter belép az alkalmazkodó Ikrekbe és a gyökereidet uraló IV-es házadba, családi minták és emlékek új perspektívákban tárulnak fel, és segíthetnek túllépni a múlton. E felszabadító közegben új utak nyílnak meg, melyek révén túlléphetsz régi szokásaidon, és rá tudsz hangolódni mind az otthoni, mind a munkahelyi új szerepeid eljátszására.

A stratéga Szaturnusz 2009. október 29-én lépett be a közös javak 8-as házába, és arra ösztökélt, hogy másokkal együttműködve tűzd ki azokat a céljaidat és állítsd fel azon korlátaidat, amelyek korrekt és nyílt kommunikációt eredményeznek. A tanítómester bolygó október 5-én lép be a magasztos gondolatok és távoli tájak kilences házába, ezzel kezdetét veszi az a kétéves időszak, mely során meg kell szűrnöd nagy ötleteidet, ki kell vonnod lényegüket, hogy vezérfonalként szolgálhassanak utadon, és megoszthasd másokkal megszerzett tudásodat. Október 10-én a Szaturnusz trigont alkot modern kori uralkodó bolygóddal, a Neptunusszal, ami 2013. július l9-ig többször megismétlődik. A földhöz ragadt Szaturnusz és a metafizikai Neptunusz közt létrejött kedvező kapcsolat segít álmaid megvalósításában, és felfedi, mi szükséges ahhoz, hogy nem evilági vágyaid a földön beteljesíthetővé váljanak. Otthonosan mozogsz a realitás és a fantázia határmezsgyéjén, s ez segít a csillagokhoz vezető utad kiépítésében. Ám mindez nem csupán a te vágyaid kielégítéséről szól, személyes sikereid az egész univerzum boldogságához is hozzájárul.

Hasznos lehet már év elején rugalmasan kezelni a körülötted zajló eseményeket, hisz az energikus Mars január 23-tól április 13-ig retrográd pályán halad. Ez a hátrálás a társas kapcsolatok VII-es házában zajlik, így projektjeid késlekedhetnek a partnereid okozta apróbb fennakadások miatt. Óvatosan old fel a görcsöket, s ne feledkezz meg a részletekről sem, mivel a tettekre kész bolygó a lelkiismeretes Szűzben időzik. Egyetlen problémára fókuszálj, így elkerülöd a kacifántos helyzeteket, amelyek eltérítenek céljaidtól. Arra is figyelj, hogy olyan emberekkel működj együtt, akik hasonló elkötelezettséggel dolgoznak az előttetek álló feladatokon.