NYILAS

november 23. - december 21.

2012. év

Az idei év a fejlődésről szól, és amit az első felében meg tudsz valósítani, az felkészít azokra a fontos emberekre, akik az év második felében lépnek be az életedbe. Uralkodó bolygód a Jupiter az ég nagyítólencséje, számíthatsz rá, hogy mindent felnagyít, ami az útjába kerül. A lelkes Jupiter a megbízható Bika jegyében és a napi teendőket uraló 6-os házadban marad egészen június 11-ig, számos munkahelyi lehetőséget villant föl előtted, és sikerélményeket sodor utadba hétköznapi feladataid teljesítése közben. Hiába érzed nyomasztónak a munkádat – ha minden nap megjelensz és tudásod legjavát adod, a jutalom sem marad el. Eközben a harcos Mars július 3-ig a karrieredet uraló X-es házadban tartózkodik, és felébreszti benned a harci szellemet, illetve az akaraterőt. De mivel a szorgalmas Szűz jegyében vendégeskedik, egyben azt is sugallja, hogy le kell vezetned az agresszivitásodat, és inkább alaposan dolgozd ki a stratégiádat ahelyett, hogy fejjel mennél a falnak. Ráadásul a Mars január 23-a és április 13-a között retrográdban halad, ami akadályoz az előrejutásban, és még keményebb munkára sarkal ha elakarod érni céljaidat. Próbáld felismerni, mi tart vissza, tartsd kordában csalódottságodat, és ne veszítsd szem elől a végcélt, – nem csüggedhetsz minden apró kudarc után, különben sosem jutsz el oda, ahová indultál.

Nem sok kedved van egyedül útnak indulni, amikor a Jupiter június 11-én belép a nyughatatlan Ikrek jegyébe, valamint a kapcsolatokat uraló VII-es házadba, hogy megkezdje egyéves ott-tartózkodását. Kapcsolataid megélénkülnek, szerelmi életed pedig felvirágozhat, ha sikerül közös célokat találnotok partnereddel. Üzleti tárgyalásaid is gördülékenyebbé vállnak, mert olyan emberek vesznek körül, akik segíthetnek céljaid elérésében,- de ez csak addig működik, amíg a kölcsönös gyarapodás vezérel, és nem a személyes kapzsiság. Ne tegyél úgy, mintha minden kérdésre tudnád a választ, inkább légy nyitott és engedj közel magadhoz valakit, aki megmutatja hogyan léphetsz át korábbi korlátaidon.

Továbbra sem tudod eldönteni, mikor kérj meg másokat, hogy tartsanak veled, és mikor indulj útnak egyedül, mivel a körültekintő Szaturnusz folytatja vendégeskedését a tárgyilagos Mérleg jegyében, illetőleg barátokat és kívánságokat uraló 11-es házadban. Bár kötelezettségeidet komolyabban veszed, mint korábban bármikor, meg kell tanulnod, hol húzd meg a határt, ha nem akarod, hogy saját hosszú távú céljaid megvalósítása helyett másokén dolgozz. Október 5-én a Szaturnusz belép a Skorpió jegyébe és befejezéseket uraló 12-es házba és ezzel kezdetét veszi egy kétéves folyamat, amely a régi ügyek lezárásával, az akadályok elhárításával, illetőleg csalódást okozó tevékenységeid felszámolásával telik. A Szaturnusz október 10-én harmonikus trigont alkot a képzelgő Neptunusszal, lehetővé téve számodra, hogy ábrándjaidat összehangold jelenlegi helyzeted realitásával. Türelmesnek kell lenned és keményen kell dolgoznod, ha akarsz készülni arra az ambíciókkal és eredményekkel teli időszakra, amely 2014. december 23-án kezdődik, amikor a karmikus Szaturnusz belép a csillagjegyedbe.